top of page

Udstilling og rundvisninger

Klimatorium har haft et aktivt 2023, hvor der har været rigtig mange mennesker i huset. En god blanding af børn, unge og ældre, turister, grupper, rundvisninger og events har skabt liv og glade dage i vores fantastiske bygning.

Mange forskellige lande har været på besøg i årets løb- New Zealand, Canada, Finland, Tyskland, Holland, Indien, Frankrig, England, Italien, Norge, Sverige mfl. I 2023 har vi slået rekord med mere end 35.000 gæster i huset. Det fortæller os, at Klimatorium og viden om klimaløsninger er en attraktion, som der er stor interesse for, og at det er lykkedes at Klimatorium at markere sig som et udflugtsmål vidt omkring. 

scroll

DSC05298.jpg

Det er vigtigt, at vi aldrig stopper med at være nysgerrige på, hvordan vi kan skabe den bedste formidling for vores gæster.

DSC00235_edited.png

Lærke Rønn Nielsen,
udstillingskoordinator i Klimatorium

Design uden navn (37).png

Nyt udstillingsområde om vandteknologi

I august kunne vi klippe snoren over til en ny udstilling, der fortæller om de seneste projekter og vandteknologiske løsninger, som Klimatorium og Lemvig Vand har arbejdet med som en del af Klimatoriums rolle i Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi. Udstillingen fortæller både om klimabetingede udfordringer med vand, og fremtidens vandteknologi. Samtidig får man et indblik i, hvordan forsyningsvirksomhedens infrastruktur til håndtering af vand og spildevand fungerer.

 

Vi ser den nye del af udstillingen som første fase af fortællingen om hvordan Klimatoriums nyeste udviklingsprojekter, heriblandt i Erhvervsfyrtårn for vandteknologi, bidrager til udviklingen af nye teknologiske løsninger og bæredygtig forvaltning af ressourcer.

DSC03524_edited.png

Udstillingen består af 13 nye informationstavler + et interaktivt bord i midten. 

Nye film til udstillingen med fokus på vandteknologi:

Fra problemvand til grøn brændstof

Fantastiske vand

Kloge kloakker

Plastikgenanvendelse

DSC01214 (1) (1).jpg
Foto3_edited.png

Skolerne er glade for Klimatorium

2023 har været kendetegnet ved et stort antal skolebesøg i vores udstilling "Klima uden grænser” – med fokus på fx klimaløsninger, klimatilpasning, cirkulær økonomi og grøn omstilling. Vi har haft besøg af forskellige skoler igennem 2023, herunder fra Viborg, Ringkøbing, Holstebro, Lemvig, Struer og Randers. Herudover har Klimatorium stået for et fysisk / virtuelt undervisningsforløb for Fredensborg Gymnasium i samarbejde med Naturvidenskabernes Hus.

I august havde 2.g’ere fra Lemvig Gymnasium anderledes undervisningsforløb på Klimatorium med LIGA sejlads, hvor undervisning i naturvidenskabelige fag var kombineret mellem undervisning i Klimatoriums skønne rammer og med sejlundervisning på vandet. Det blev en succes og der er en forventning om at det bliver et tilbagevendende arrangement.

Klimatorium lagde også hus til besøg fra internationale studerende: Franske studerende fra Lyon, og skolelærere som kom for at høre om Klimatoriums samarbejde med folkeskolerne. Besøget var en del af Christinelystskolen i Lemvig, som er med i Erasmus+, som er EU’s program for uddannelse, ungdom og idræt.

 

I efteråret var det indiske ingeniør og it-studerende, der kom og brugte Klimatorium som udgangspunkt for at deres uddannelsesforløb i Danmark og med case-opgaver for lokale midtjyske virksomheder.

Design uden navn (33).png
Design uden navn (32).png
Design uden navn (32).png
Design uden navn (33).png
bottom of page