top of page
blå baggrund

Fase 2 af Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi

1. marts 2023 - 1. februar 2026

Erhvervsfyrtårnet for Vandteknologi har i fase 2 har igangsat projekter og hovedaktiviteter, som strækker sig frem til februar 2026. Disse har til formål at at understøtte forskning og innovation, bidrage til udviklingen af et stærkere økosystem og sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft. De to centrale innovationsplatforme for erhvervsfyrtårnet i fase 2 er Klimatorium i vest og Water Valley Denmark i øst.

2.jpg
logo-inv-300x92 (1) (3).png
2021-2027 EU-logo.jpg

Klimatoriums aktiviteter i fase 2

Klik på billederne for at læse mere om de enkelte aktiviteter. 

Fase 2 i Erhvervsfyrtårnet

Klimatorium og Water Valley Denmark er projektets bærende platforme og forestår den professionelle ledelse af projekt aktiviteter. Erhvervshus Midtjylland varetager projektadministration.

 

Nye aktiviteter skal her bidrage til at realisere målet om, at Danmark skal være det bedste sted i verden for SMV’er at teste og innovere på nye vandløsninger.

 

Dette gøres ved at:

  • Parre SMV’er med videninstitutioner i innovations- og forskningsforløb om verdens højaktuelle vandudfordringer.

  • Etablere og udvide verdens største Living-Lab (508 km2), der styrker SMV'ers innovation og produktmodning.

  • Forankre SMV’ers innovation og -løsninger ved datadeling og digitalisering.

Desuden er der aktiviteter, der skal arbejde med en helhedstilgang til kompetent arbejdskraft i vandsektoren, baseret på forskellige metodiske tilgange for kompetenceløft og tilknytningskraft.

Hovedaktiviteterne vil være:

  • At arbejde med et bæredygtigt kompetenceløft på tværs af vandkredsløbet, som sikrer evnen til at håndtere massive udfordringer og omsætte muligheder forbundet med klimatilpasning.

  • At arbejde med konkrete kompetenceforløb og en ny model for kompetenceløft til sikring af vandsektorens digitalisering.

  • At arbejde med at styrke "En attraktiv dansk vandbranche" med henblik på at øge puljen af kompetente mennesker, der vælger og genvælger at arbejde i vandsektoren.

Harboøre renseanlæg 10 1.0.jpg
blå baggrund
Design uden navn (33).png
Design uden navn (32).png
Design uden navn (32).png
Design uden navn (33).png
Design uden navn (32).png
Design uden navn (33).png
bottom of page